مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

انحصار وراثت و مباحث مربوط به ارث در ظاهر داراي پيچيدگي و ابهاماتي مي‌باشند به همين خاطر ما در اين مقاله سعي داريم تا با بيان مطالب و نكات كليدي به سوالات شما در اين خصوص پاسخ دهيم؛ زماني صحبت از ارث و انحصار وراثت مي‌شود كه شخص فوت كرده باشد، زيرا در اين صورت است كه بايد وضعيت دارايي او مشخص شود به اين ترتيب اطلاع داشتن از اينكه چه اشخاصي از متوفي ارث مي‌برند و مراحل انحصار وراثت به چه شكل است مي‌تواند بسياري از ابهامات را برطرف كند. براي مطالعه مقاله وصيت چيست كليك كنيد.

 

1-طبقات ارث مطابق ماده 862 قانون مدني| انحصار وراثت

طبقه اول : پدر و مادر ، اولاد و اولاد اولاد ( نوه ).

درجه اول : پدر و مادر، اولاد متوفي.

درجه دوم : اولاد اولاد ( نوه‌ها ).

درجه سوم : اولاد اولاد اولاد (نبيره‌ها ).

طبقه دوم : اجداد ( پدر و مادر بزرگ ) و برادر و خواهر اولاد آن‌ها.

درجه اول : جد ( پدر پدر و پدر مادر ) و جده ( مادر پدر  و مادر مادر ) و برادر و خواهر.

درجه دوم : پدر جد و مادر جد و پدر جده و مادر جده و فرزندان برادر و خواهر.

طبقه سوم : عمات ( عمه ) و عمام ( عمو ) و اخوان ( دايي ) و خالات ( خاله ) و اولاد آن‌ها.

1-عمو و عمه و خاله و دايي ( درجه اول ) و اولاد آن‌ها ( درجه دوم ).

2-عمو و عمه و خاله و دايي پدر و مادر ( درجه اول ) و فرزندان آن‌ها ( درجه دوم )

توصيه مي‌كنيم مقاله در صورت عدم همكاري يكي از وراث چه بايد كرد را مطالعه نماييد.

2-مراحل| انحصار وراثت

در خصوص مراحل انحصار وراثت بايد بيان كنيم كه ورثه شخصي كه فوت شده است و همه اشخاصي كه صاحب نفعي از تركه متوفي هستند يا به عبارت ديگر از او ارث مي‌برند بايد به شوراي حل اختلاف آخرين محل اقامت متوفي مراجعه كنند. در شوراي حل اختلاف بعد از انجام فرايندي، گواهي انحصار وراثت صادر مي‌شود. در اين گواهي ميزان ارث اشخاصي كه وارث هستند يا از تركه شخصي كه فوت شده نفعي مي‌برند مشخص شده است. براي دريافت گواهي انحصار وراثت ارائه مداركي الزامي مي‌باشد. اين مدارك عبارتند از: استشهاديه محضري، گواهي فوت، شناسنامه شخصي كه فوت شده، عقد نامه يا رو نوشت از آن، شناسنامه اشخاصي كه ارث مي‌برند، وصيت نامه تأييد شده و رسمي متوفي.

توصيه مي‌كنيم مقاله وارث مفقود الاثر را مطالعه نماييد.

3-انواع گواهي| انحصار وراثت

با در نظر گرفتن اينكه ملاك، مدت زمان مي‌باشد با دو نوع گواهي انحصار وراثت رو به رو هستيم. گواهي انحصار وراثت محدود و گواهي انحصار وراثت نامحدود. تفاوت اين دو نوع از گواهي را مي‌توان به اين صورت بيان كرد كه اگر شخصي كه فوت شده اموالي داشته باشد، گواهي انحصار وراثت، به صورت گواهي نامحدود صادر مي‌شود و در غير اين صورت، يعني زماني كه متوفي اموالي نداشته باشد گواهي محدود صادر مي‌گردد.

نكات

1-در ميان اين موارد كه براي دريافت گواهي فوت بايد ارائه شود ممكن است ابهامي در خصوص استشهاديه محضري وجود داشته باشد كه توضيحاتي را براي رفع ابهام در ادامه بيان مي‌كنيم. اين استشهاديه توسظ دفاتر اسناد رسمي ارائه مي‌شود. به اين صورت كه سه نفر در اين دفاتر حاضر مي‌شوند و تأييد مي‌كنند، ورثه متوفي كه از او ارث مي‌برند چه كساني هستند. حال اگر يكي از وراث در دسترس نباشد، در اين صورت مي‌توان به شوراي حل اختلاف مراجعه كرد و درخواستي را مبني بر استعلام از ثبت احوال صادر نمود.

2-در ابتداي انجام مراحل انحصا‌ر وراثت، وراث و اشخاصي كه صاحب منافع از تركه و ارثي كه متوفي به جا گذاشته است مي‌باشند به دفاتر خدمات الكترونيك قضايي مراجعه مي‌كنند و درخواست صدور گواهي انحصا‌ر وراثت را مي‌نمايند و همان طور كه پيش‌تر بيان شد صلاحيت صدور اين گواهي در حدود صلاحيت‌هاي شوراي حل اختلاف مي‌باشد.

3-فرايند صدور گواهي انحصار وراثت توسط شوراي حل اختلاف آخرين اقامتگاه متوفي صورت مي‌گيرد، اين شورا دادخواست را يك نوبت در روزنامه‌هاي كثير الانتشار و يا محلي آگهي مي‌كند و هزينه اين اقدام را از متقاضي دادخواست دريافت مي‌نمايد. بعد از مدت يك ماه از تاريخ انتشار و در صورت وجود نداشتن معترض اين گواهي صادر مي‌شود.

سقف 50 ميليون تومان

براي متوفياني كه اموال زير 50 ميليون تومان دارند گواهي انحصار وراثت محدود صادر مي‌گردد كه نيازمند نشر آگهي نيست ولي براي اموال بالاي 50 ميليون نياز به نشر آگهي هست و گواهي نامحدود صادر مي‌گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص انحصار وراثت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون انحصار وراثت پاسخ دهند .

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/20  ] [ ۱۶ ] [ vakiel ] [ ]

انحصار وراثت و مباحث مربوط به ارث در ظاهر داراي پيچيدگي و ابهاماتي مي باشند به همين خاطر ما در اين مقاله سعي داريم تا با بيان مطالب و نكات كليدي به سوألات شما در اين خصوص پاسخ دهيم؛ زماني صحبت ازارث و انحصار وراثت مي شود كه شخص فوت كرده باشد، زيرا در اين صورت است كه بايد وضعيت دارايي او مشخص شود به اين ترتيب اطلاع داشتن از اينكه چه اشخاصي از متوفي ارث مي برند و مراحل انحصار وراثت به چه شكل است مي تواند بسياري از ابهامات را برطرف كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه انحصار وراثت مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : انحصار وراثت

 

امتیاز:
بازدید: 72
برچسب:
:
[ 1399/4/19  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب